Anna Kaczor3 mar2 minKitchen Aid czy Kenwood? Robot planetarny nie jest urządzeniem, które jest niezbędne do pieczenia, ale zdecydowanie ułatwia i przyśpiesza pracę. Najbardziej...
Anna Kaczor23 lut1 minWaniliowe babeczkiMocno pachnące wanilią, mięciutkie maślane babeczki. Aby struktura babeczek faktycznie była puszysta, masło musi być dobrze utarte....
Anna Kaczor8 lut2 minPodwójnie czekoladowe babeczkiMocno wilgotne babeczki z bardzo czekoladowym kremem na bazie ganache. Ja uwielbiam połączenie czekolady z malinami, więc do środka...
Anna Kaczor6 lut4 minTynk ganache z masłemTynk do obkładania tortu często budzi skrajne emocje. Niektórzy twierdzą, że krem na bazie masła jest absolutnie niejadalny i stanowi...
Anna Kaczor4 lut2 minIdealne czekoladowe browniePrzedstawiam wam przepis na idealne brownie w walentynkowej odsłonie! Nie mniej jednak, jest to jeden z tych wypieków, które z...
Anna Kaczor27 sty2 minJadalny tiulJadalny tiul ostatnio stał się moim absolutnym must have, jeśli chodzi o dekorację tortów. Jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu,...
Anna Kaczor17 sty3 minNiezawodny biszkopt kakaowyBiszkopt z dodatkiem kakao jest zdecydowanie bardziej zwarty niż jego jasny odpowiednik. Przyjmie też zdecydowanie więcej ponczu bez...
Anna Kaczor10 sty3 minBiszkopt, który zawsze wychodziBiszkopt - to od niego zaczyna się cała magia. Musi być puszysty i miękki, ale stabilny. Koniecznie mocno nasączony, jednak nie powinien...
Anna Kaczor6 sty2 minMięciutkie babeczki na bazie jogurtuNiezwykle proste, a przy tym naprawdę pyszne babeczki z białą czekoladą i świeżą żurawiną! Ciasto jest świetną bazą, z której możecie...
Anna Kaczor16 gru 20212 minPyszny i prosty piernik świątecznyPiernik idealny! Tradycyjny wypiek, bez którego nie wyobrażam sobie świąt! Wilgotny, mięciutki i mocno aromatyczny - zawsze dodaję do...
Anna Kaczor20 sie 20212 minCakesicle pistacjowe z truskawką Choć nie jestem fanką pistacji to te cakesicle na długo zapadły mi w pamięci! Lekko owocowe, z pistacjowym twistem i chrupkami w środku!...
Anna Kaczor11 lip 20211 minSolony karmelSłodki, lekko słony, smakuje jak cukierki Werther's Originals. Sos karmelowy sprawdzi się idealnie jako nadzienie do babeczek, tortów czy...
Anna Kaczor8 lip 20212 minPailleté Feuilletine - czyli chrupiąca prażynkaPo tym jak wrzuciłam ostatnio PRZEPIS na najlepszą pralinę na świecie, dużo z Was pisało do mnie, gdzie kupić wspominane francuskie...
Anna Kaczor11 cze 20212 minSmaczny i stabilny krem do dekoracjiNastał czerwiec i wreszcie doczekaliśmy się pierwszych naprawdę ciepłych dni. To właśnie teraz najchętniej organizujemy przyjęcia...
Anna Kaczor5 cze 20213 minOwocowe tarty z kremem waniliowymOd kiedy zakupiłam perforowane ranty, tarty to zdecydowanie mój ulubiony deser. Aromatyczne, pyszne kruche ciasto w połączeniu z...
Anna Kaczor31 maj 20212 minChrupiąca pralina z liofilizowanymi owocamiPralina, czyli cienka warstwa pomiędzy kremem a biszkoptem, która nada Twoim tortom wyjątkowego charakteru. Ja najbardziej lubię ją w...
Anna Kaczor30 mar 20211 minBardzo Wilgotna Świąteczna BabkaPrzy okazji Świąt Wielkanocnych nie może zabraknąć na stole mojej ulubionej babki z tajnym składnikiem!
Anna Kaczor25 mar 20212 minSłodki Świąteczny MazurekMazurek to jeden z łatwiejszych wielkanocnych wypieków. Bez problemu przygotujesz go bez specjalnych umiejętności i profesjonalnego...
Anna Kaczor25 lut 20213 minDrip IdealnyDrip - czyli po prostu polewa z ciemnej lub białej czekolady. Łatwy i szybki sposób, aby nadać tortu unikalny wygląd.
Anna Kaczor9 lut 20213 minPyszne Cake PopsyCake pops’y, lizaki, cakesicles, ciasto na patyku. Z kilku prostych składników możecie stworzyć fantastyczny deser, który na długo zapada...